• onafhankelijk advies
  • installatieservice
  • verzending nederland €5,-

9.4

Productomschrijving

Een extra SpeedComfort, zonder voeding, met koppelkabel. Om bij langere radiatoren of convectoren toe te voegen aan een Trio set.

Deze complete set bestaat uit:

  • 1x SpeedComfort (1 lengte van 50cm met totaal 3 ventilators)
  • 1x Koppelkabel 30 cm

    Je kan tot wel 20 SpeedComfort's doorverbinden, gebruik makend van één adapter.

SpeedComfort is een erkende maatregel in de 

SpeedComfort radiatorventilatoren

  • Je kamer in de helft van de tijd op temperatuur, je kan je thermostaat 1 tot 2 graden lager instellen zonder in te leveren op comfort
  • SpeedComforts brengen de warmte die in een radiator of een convector zit, versneld in de ruimte en die warmte wordt gelijkmatiger verdeeld
  • De aanvoertemperatuur van het water in de cv installatie kan dankzij SpeedComforts worden verlaagd
  • Met SpeedComfort radiatorventilatoren kan je tot wel 22% besparen op je gasgebruik
  • De SpeedComfort is een Nederlands product 
  • SpeedComforts worden in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
  • De netvoeding is verliesvrij, als de SpeedComfort niet in bedrijf is, verbruik je niets
  • SpeedComforts gebruiken per jaar minder dan €0,16 aan stroom

Voor de meeste radiatoren en convectoren

Standaard radiatoren
Meest gebruikte radiatoren hebben twee of drie platen (type 22 of 33) met tussenruimte van meer dan 7cm. Hier plaats je de SpeedComforts onderin de radiator. De magneetschuifjes zullen vanzelf de ijzeren platen vinden.

Smalle(re) radiatoren
Heb je radiatoren die minder dan 7cm ruimte hebben tussen de platen, dan trek je de magneetschuifjes uit de behuizing en plaatst ze met de magneet naar boven terug. De blokjes tegenover de magneetschuifjes hebben alleen een cosmetische functie en kan je verwijderen. De SpeedComfort komt nu strak onder de radiator te hangen.

Enkelplaats radiatoren
Heb je een radiator met één plaat, dan trek je de magneetschuifjes uit de behuizing en plaatst ze alle vier met de magneet omhoog aan één kant. Met de magneten tegen de achterkant van de radiator komt de SpeedComfort er strak onder te hangen.

Convector of convectorput
Heb je een convector of convectorput, dan vind je daarvoor aan de onderkant van de behuizing vier pootjes. Die plaats je in de speciaal hiervoor beschikbare gaatjes, met het voetje in de lengterichting. Je kan de SpeedComfort zowel op, als onder het convectorblok plaatsen.

Afwijkende situaties
Als je ouderwetse lamellenradiatoren hebt, kan je er voor kiezen om SpeedComforts met draadjes of tiewraps er onder te hangen. Of je zet ze op hun pootjes er onder op de grond Geen fraaie oplossingen, maar het werkt wel. En als in de onderkant van je radiatoren geen plek is voor SpeedComforts, dan kan je ze ook bovenin leggen. Op veel radiatoren ligt een rooster, waaronder ze nauwelijks opvallen.

Hoe werken SpeedComforts?

Automatische werking
SpeedComforts hebben een externe thermostaatschakelaar.  Deze plaats je, ook met magneten, in de buurt van de warmwater aanvoer. Als ter plekke bij de thermostaatschakelaar de radiator of convector 33 graden wordt, gaan de ventilatoren automatisch werken. Hierdoor wordt de warmte uit de radiator/convector versneld in de ruimte gebracht. De kamer is eerder op temperatuur en de warmte wordt ook beter verdeeld.
De warmte uit de radiatoren/convectoren wordt ook veel langduriger in de ruimte gebracht. SpeedComforts stoppen pas, als de temperatuur van de radiator/convector onder de 25 graden komt.

Energiezuinig
Een verliesvrije adapter wordt standaard meegeleverd.

Hoeveel heb je er nodig?

Genoeg is genoeg
Het is echt niet nodig om 'zoveel mogelijk' SpeedComforts in je radiatoren/convectoren te plaatsen.
Begin met de woonkamer. Heb je andere kamers waar de verwarming veel wordt gebruikt, dan is het handig om ook daar onze slimme radiatorventilatoren te plaatsen. 

Vuistregel voor het aantal te plaatsen SpeedComforts
Eén SpeedComfort verplaatst per uur zo'n 30m3 lucht. Als alle lucht in een ruimte 1x per uur circuleert is dat doorgaans voldoende. 
Rekenvoorbeeld: een woonkamer van 5 meter breed, 8 meter lang en 3 meter hoog heeft een inhoud van 120m3. Je kiest dan voor een Trio set met Uitbreidingsset, of twee Duo sets.
In een slaapkamer zal doorgaans één SpeedComfort (een Monoset) voldoende zijn.

Bijzondere omstandigheden
Vaak hebben radiatoren het lastig om warmte in de kamer te brengen. Bijvoorbeeld doordat de bank er voor staat, een brede vensterbank er boven, of omdat ze zijn verstopt achter een decoratieve ombouw. In deze gevallen helpen SpeedComforts extra omdat ze, ondanks deze belemmeringen, die warme lucht de kamer in duwen.

Koppelen van meerdere SpeedComforts
Houd er rekening mee, dat je per SpeedComfort gemiddeld 50 cm lengte nodig hebt voor het plaatsen. Op een radiator/convector  van 1.60m kan je er dus drie kwijt. Je kan tot wel 20 SpeedComfort's doorverbinden, gebruik makend van één adapter. In de webwinkel vind je naast de complete pakketten ook Uitbreidingssets. Hierbij zit altijd een koppelkabeltje van 30cm.

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »