• onafhankelijk advies
  • installatieservice
  • verzending nederland €5,-

9.4

SpeedComfort

SpeedComfort, de slimme radiatorventilator

SpeedComfort maakt een slimme radiatorventilator. Huishoudens en bedrijven kunnen hiermee hun cv installatie een stuk efficiënter laten functioneren. Met meer comfort en een flinke besparing als effect. Dankzij een innovatieve constructie met magneten universeel toepasbaar in de meeste radiatoren en convectoren. Een temperatuurgevoelige schakelaar zorgt voor automatische werking. De SpeedComfort brengt besparingen tot 22% op het gasgebruik van een huishouden binnen bereik.

De meegeleverde adapter is verliesvrij, een SpeedComfort gebruikt in een heel jaar 16 eurocent aan stroom. In een gemiddelde woning zijn 4 tot 6 exemplaren voldoende voor optimaal effect. Een investering in deze radiatorventilatoren kan al binnen twee stookseizoenen worden terugverdiend. De levensduur is 40 jaar.

SpeedComforts geven radiatoren/convectoren meer vermogen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de aanvoertemperatuur van het cv-water te verlagen. Vaak tot warmtepomp-niveau. Hierdoor wordt het vaak mogelijk om een cv-ketel te vervangen door een warmtepomp, zonder extra kosten (en overlast) van het vervangen van radiatoren/convectoren.

Vrijwel alle onderdelen van de SpeedComfort komen uit het Euro-gebied, meer dan twintig Nederlandse bedrijven zijn betrokken. Assemblage vindt plaats in Nederland, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De SpeedComfort is sinds februari 2016 in de markt en inmiddels is de derde, nóg slimmere generatie verkrijgbaar. Vrijwel elk huishouden met radiatoren en/of convectoren kan nu profiteren van meer comfort en tegelijkertijd besparen op de stookkosten. Het komend stookseizoen zal er naast de huidige thermostaatschakelaar een interactieve slimme sensor beschikbaar komen.

Noodzaak, duurzaamheid en belang van deze innovatie

SpeedComforts zorgen voor het sneller en beter verwarmen van ruimtes. Ze vergroten de capaciteit (vermogen) van radiatoren/convectoren en versterken en verlengen de warme luchtcirculatie. Hierdoor is een ruimte in de helft van de tijd op de gewenste temperatuur, neemt het comfort toe (beter warmteverdeling) en bespaart men op de energiekosten. Door een lager gasverbruik leidt dit tot minder CO2 uitstoot. De drie USP’s zijn daarom: 1) comfort, 2) besparen, 3) duurzaam. Omdat een lagere aanvoertemperatuur van het cv water mogelijk wordt, kan vaak een warmtepomp worden geplaatst zonder de bestaande radiatoren/convectoren te vervangen. Projecten worden goedkoper en met minder overlast voor de klant gerealiseerd.

Hoe draagt deze innovatie bij aan een betere wereld?
Uitgebreide testen tonen aan dat dankzij SpeedComforts een ruimte tot 50% sneller op temperatuur is. Nederlandse klanten geven terug dat de (gevoels) temperatuur een belangrijke rol speelt en mensen hun thermostaat 1 à 2 graden lager zetten nadat ze SpeedComforts hebben geplaatst. Daarnaast is aangetoond dat de aanvoertemperatuur van de CV ketel lager gezet kan worden. Deze drie elementen zorgen voor een significante besparing, tot wel 22%, op de energiekosten. En daarmee dus ook een forse vermindering van CO2 uitstoot.

'Het Groenste Idee van Nederland'
Eind 2015 werd de SpeedComfort slimme radiatorventilator ‘Het Groenste Idee van Nederland’. In 2016 finalist in de energiebesparingscompetitie Energie[S]topper van stichting DOEN. In 2016 winnaar van de Frisse Dingen Award van Natuur & Milieu. In 2019 ontvingen we de Greenchoice Energieprijs, vorig jaar de publieksprijs van The Green Quest (BNR). Dit jaar wonnen we in de UK de Technology Innovator Award als ‘Most Innovative Smart Radiator Ventilator 2021’.

 

Beginnen met energie besparen? U kunt de SpeedComforts hier bestellen.

 

  • Merken

7 Producten


Gezien 7 van 7 producten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »