• onafhankelijk advies
 • installatieservice
 • verzending nederland €5,-

9.4

Bewegingssensoren

KNX-bewegingssensoren spelen een cruciale rol in slimme gebouwen en domoticasystemen. Deze geavanceerde sensoren detecteren beweging in een ruimte en zorgen voor automatische aansturing van verlichting, verwarming, ventilatie en andere functies. Ze bieden niet alleen gemak en comfort, maar dragen ook bij aan energiebesparing en beveiliging.

Dankzij de KNX-standaard kunnen bewegingssensoren naadloos communiceren met andere KNX-apparaten, zoals verlichtingsregelaars en thermostaten. Hierdoor kunnen ze efficiënt samenwerken en een geïntegreerd systeem vormen. Bij detectie van beweging kunnen ze bijvoorbeeld de verlichting inschakelen in een ruimte en deze automatisch uitschakelen wanneer er geen beweging meer wordt gedetecteerd. Dit minimaliseert energieverbruik en verhoogt het comfort voor gebruikers.

KNX-bewegingssensoren bieden vaak aanvullende functies, zoals lichtmeting en aanwezigheidsdetectie. Ze kunnen bijvoorbeeld de lichtintensiteit in een ruimte meten en de verlichting aanpassen op basis van natuurlijk daglicht, waardoor energie wordt bespaard. Ze kunnen ook aanwezigheid detecteren en bijvoorbeeld de verwarming of airconditioning regelen op basis van de bezetting van een kamer, waardoor het energieverbruik wordt geoptimaliseerd.

*Daarnaast kunnen KNX-bewegingssensoren ook bijdragen aan de veiligheid van een gebouw. Ze kunnen worden geïntegreerd met beveiligingssystemen en bij ongeautoriseerde beweging of inbraakpogingen direct waarschuwingen genereren.

Met hun geavanceerde functionaliteit, naadloze integratie en bijdrage aan energie-efficiëntie en veiligheid, spelen KNX-bewegingssensoren een belangrijke rol in het creëren van intelligente en responsieve gebouwen. Ze bieden gebruikers gemak, comfort en gemoedsrust, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan duurzaamheid en efficiënt gebruik van hulpbronnen.

 

* In verband met de BORG-certificering worden KNX-bewegingsmelders over het algemeen niet gebruikt als standalone alarmsystemen. Hoewel KNX-bewegingsmelders een belangrijke rol kunnen spelen in het detecteren van beweging in een ruimte, zijn ze primair ontworpen voor integratie binnen een KNX-domoticasysteem. De BORG-certificering is een Nederlands keurmerk voor inbraakbeveiligingssystemen. Het heeft betrekking op de gehele beveiligingsoplossing, inclusief het alarmsysteem, de sensoren, de meldkamer en andere componenten. BORG-gecertificeerde alarmsystemen moeten aan specifieke eisen voldoen om een hoog niveau van betrouwbaarheid en veiligheid te waarborgen.


  0 Producten


   Gezien 0 van 0 producten

   Inloggen

   Wachtwoord vergeten?

   • Al je orders en retouren op één plek
   • Het bestelproces gaat nog sneller
   • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

   vergelijk0

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »